Perentaart - hasselback style

    (1)
    1 uur 15 minuten

    Peren worden ingesneden (maar niet helemaal door - dit heet 'hasselbacken') en gebakken in een bodem van bladerdeeg met een roomkaasvulling. Een prachtige presentatie en een zeer smakelijke taart! Het mooist als je drie verschillende kleuren peren gebruikt.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 groot vel bladerdeeg, iets uitgerold
    • 2 Conférence peren, gehalveerd en klokhuis verwijderd
    • 2 Doyenne du Comice peren, gehalveerd en klokhuis verwijderd
    • 1 rode handpeer, gehalveerd en klokhuis verwijderd
    • 2 eetlepels suiker
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 115 gr roomkaas
    • 65 gr poedersuiker
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel rietsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 20min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de bodem van een vierkante taartvorm (25 cm) met losse bodem met het bladerdeeg.
    2. Leg een halve peer, met de snijzijde naar onderen op een snijplank. Leg een eetstokje boven en onder de peerhelft en snij de peer in de lengte in dunne plakjes in, maar stop waar het mes de eetstokjes raakt, zodat je niet helemaal door de peer snijdt. Herhaal met de andere peren.
    3. Leg de 'hasselback' peren in een schaal, voeg suiker en citroensap toe en meng voorzichtig door. Laat de peren 5 minuten staan.
    4. Meng roomkaas, poedersuiker en vanille extract samen in een kom; verspreid over het bladerdeeg. Rangschik de peren op de roomkaas in de taartvorm, snij eventueel sommige peren in kwarten zodat het past. Waaier de peren ietsjes uit en besprenkel met het opgevangen vocht uit de kom. Bestrooi met riertsuiker.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot het deeg is gerezen en lichtbruin, ongeveer 35 minuten. Laat de taart 15 minuten afkoelen voordat je aansnijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren