Boerenkoolsalade met tonijn

    Boerenkoolsalade met tonijn

    Boerenkoolsalade met tonijn

    (0)
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Om boerenkool geschikt te maken als salade, kun je het beste de blaadjes masseren. Klinkt gek, maar hierdoor worden de blaadjes zachter, groener en milder van smaak. Ik gebruik boerenkool vaak als basis in salades, in dit geval heb ik er groenten, bonen en tonijn aan toegevoegd, een heerlijke combinatie van smaken!

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 225 gr boerenkool
    • 1 roma tomaat, in blokjes
    • halve avocado, in blokjes
    • half blikje tonijn, uitgelekt
    • 50 gr zwarte bonen, uitgelekt
    • 40 gr champignons, gesneden
    • Zout en peper, naar smaak
    • Italiaanse dressing, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak de boerenkool schoon, verwijder harde steeltjes en scheur de blaadjes in kleine stukken. Masseer de blaadjes een aantal minuten met je vingers, tot ze zachter worden. Doe in een kom.
    2. Snij de tomaat en avocado in blokjes en bestrooi met wat zout. Zet opzij.
    3. Voeg tonijn, zwarte bonen en champignons toe aan de boerenkool.
    4. Voeg tomaten en avocado toe aan de salade en meng door.
    5. Voeg naar smaak Italiaanse dressing toe en meng goed door. Maak op smaak af met versgemalen zwarte peper.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren