Ovenschotel met groenten en zalm

    Een complete maaltijd uit de oven: zalmmoten worden gebakken op een bedje van groenten en aardappeltjes. Een fris en gezond gerecht!

    Ali

    Overijssel, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 425 gr aardappelpartjes, of krieltjes
    • scheutje olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • half bosje lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 venkel, fijngesneden
    • 1 prei, in ringetjes gesneden
    • 6 groene asperges, in stukjes
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • Italiaanse kruiden, naar smaak
    • 2 moten zalm met huid
    • viskruiden, naar smaak
    • 1 limoen, uitgeperst
    • 2 tomaten, ontveld en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Verdeel de aardappels over de bodem van een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Zet de aardappels 12 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Bak ondertussen de groente kort aan in een wok, te beginnen met lente ui en venkel, dan de prei en groene asperges erbij. Als laatste nog de parika even meebakken. Hierdoor de Italiaanse kruiden roeren.
    4. Deze groentemix op de aardappeltjes leggen. Hierbovenop de (met viskruiden gekruide) zalmmoten leggen met de huid naar boven. Beetje limoensap op de huid sprenkelen. De tomaten er tussen leggen (gepeld).
    5. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, tot de zalm gaar is. Op je bord eventueel nog een beetje limoensap eroverheen doen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren