Tagliatelle met kip, citroen en geitenkaas

    Tagliatelle met kip, citroen en geitenkaas

    57keer bewaard
    30min


    23 personen hebben dit gemaakt

    In de loop van de jaren is de manier waarop ik het maak nogal veranderd, maar ik geniet er nog steeds zo van als de eerste keer dat ik het maakte ;-) Soms maak ik alleen de kip met geitenkaas-citroenmengsel en dan met wat rucola op dikke plakken (zelf gesneden) bruin brood. Ook erg lekker!

    Karianne Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300/400 gram tagliatelle
    • iets meer dan halve citroen
    • 4 kipflites
    • 100/150 gram geitenkaas (zachte)
    • 300 gram verse spinazie
    • wat (olijf)olie
    • zout en peper
    • Verder nodig: cocktailprikkers (of kooktouw) en een grill-pan

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. in een pan met wat olijfolie de spinazie toevoegen (steeds een beetje meer), even verwarmen.
    2. Zout en peper erbij.
    3. In een vergiet overtollig vocht van de spinazie uitdrukken (voorzichtig)
    4. schil van de citroen raspen
    5. citroenschil-rasp door de geitenkaas mengen
    6. kipfilets met zout en peper bestrooien
    7. binnenkant kipfilets beleggen met geitenkaas/citroenmengsel
    8. helft van de spinazie ook op de binnenkant van de kipfilet leggen
    9. vouw kipfilets dicht en maak vast met een prikker of kooktouw
    10. in grill-pan in ongeveer 10 - 15 minuten grillen
    11. ondertussen tagliatelle koken
    12. verdeel tagliatelle over borden
    13. rest van de spinazie daar bovenop
    14. kipfilets erop

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    2

    Erg lekker! De citroen geeft een aparte, frisse smaak. Goeie combi met de geitenkaas en spinazie. Zeker een gerecht dat ik vaker ga maken! - 30 jan 2010

    Sweetlover
    0

    Heerlijk, alleen ik had wel iets anders dan spinazie, en een pittiger sausje voor bij de kip. - 04 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren