Aardappel stapeltjes

    (4)

    Dunne plakjes aardappel worden met olie bestreken en in laagjes in muffinbakvormpjes gelegd en in de oven gebakken. Een heel bijzondere presentatie van aardappelen! Leuk voor een speciaal diner.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 aardappelstapeltjes

    • 2 of 3 middelgrote aardappelen, goed gewassen
    • 2 tot 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 eetlepel verse tijm of rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een muffinbakblik met 8 papieren vormpjes.
    2. Snij de aardappels in zeer dunne plakjes met een scherp mes of schaaf.
    3. Leg een plakje aardappel op de bodem van elk muffinvormpje en bestrijk met olie. Leg er weer een aardappelplakje op en herhaal dit, bestrijk steeds met olie. Op de derde laag, strooi je wat zout en peper. Blijf laagjes maken.
    4. Bak 35-45 minuten tot de aardappels goudbruin zijn. Garneer met verse tijm of rozemarijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren