Vegan geraspte kaas

    9 uur 30 minuten

    Perfect voor over een veganistische pizza, over pasta, of als je een melkvrij dieet volgt. Deze vegan kaas smelt heel mooi, net als mozzarella kaas. Iedereen lust deze 'kaas', ook de mensen die normaal gesproken gewoon melkproducten eten.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 middelgroot kaasje

    • 65 gr rauwe cashewnoten
    • 2 eetlepels agar agar
    • 300 ml kokend water
    • 350 ml sojamelk
    • 3 eetlepels gemalen amandelen
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel ciderazijn
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 2½ eetlepels miso
    • ½ theelepel zout
    • ½ theelepel gemalen witte peper
    • 1 theelepel knoflook- of uienpoeder (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 9uur  ›  Klaar in:9uur30min 

    1. Laat de cashewnoten een nacht weken in ruim water. Laat goed uitlekken.
    2. Meng agar agar met 300 ml kokend water in een grote kom. Mix tot het is opgelost, laat dan 10 minuten rusten.
    3. Meng in een blender de cashewnoten, agar agar mix en alle andere ingrediënten. Pureer tot een glad mengsel.
    4. Schenk het mengsel in een pan en breng aan de kook op medium vuur. Blijf roeren tot het dikker wordt en van de randen wegtrekt, ongeveer 7 tot 10 minuten.
    5. Schep het mengsel in een bakje of meerdere kommetjes; strijk glad.
    6. Zet in de koelkast tot het stevig geworden is, ongeveer 1 uur. Je kunt de vegan kaas 1 week in de koelkast bewaren.
    7. Rasp de benodigde hoeveelheid van het blok kaas om over pizza of pasta te strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren