Bosbessen cobbler

    (386)

    De lekkerste cobbler die ik ooit geproefd heb. De cake-achtige laag met een enigszins knapperige korst, met daaronder een blauwe bessenlaag, heerlijk zoet als jam. Je kunt het ook met ander fruit maken. Het lekkerst met verse bosbessen of blauwe bessen en heerlijk als zomers dessert! Je kunt er eventueel nog wat slagroom bij serveren. Bekijk ook de video van dit recept.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de vulling
    • 360 gr bevroren of verse blauwe bessen
    • 1 theelepel vanille extract
    • ½ citroen, uitgeperst
    • 200 gr suiker, of naar smaak
    • 1/2 theelepel bloem (of meer, max 1 eetlepel voor een dikkere vulling)
    • 1 eetlepel boter, gesmolten
    • Voor de cakelaag
    • 220 gr bloem
    • 15 gr bakpoeder
    • 75 gr suiker
    • 70 gr boter
    • 240 ml melk
    • 2 theelepels suiker
    • snufje kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Vet een vierkante ovenschaal van 20 cm in. Doe de bosbessen in de ovenschaal en meng met vanille en citroensap. Bestrooi met 200 gr suiker en 1/2 theelepel bloem, roer dan de eetlepel gesmolten boter erdoor. Zet opzij.
    2. Meng 220 gr bloem, bakpoeder en 75 gr suiker in een kom. Wrijf 70 gr boter met je vingers erdoor. Maak een kuiltje in het midden en roer de melk erbij. Mix tot het net gemengd is. Je moet een dik mengsel hebben, een soort nat deeg, of dik beslag. Voeg eventueel nog wat extra melk toe. Dek af en laat 10 minuten rusten.
    3. Verwarm de oven voor op 190°C. Schep het beslag/deeg over de bosbessen, laat slechts een paar gaatjes open waar je de bessen doorheen ziet. Meng kaneel en 2 theelepels suiker; strooi dit over de bovenkant.
    4. Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudkleurig is. Een mes in het midden van de bovenlaag gestoken moet er schoon uit komen (natuurlijk kan er wel bosbessenjam aanzitten). Laat iets afkoelen, maar serveer warm.

    Video

    Bosbessen cobbler
    Bosbessen cobbler
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (386)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties