Witte chocoladefudge met cranberry en walnoot

    (7)
    8 uur 14 minuten

    Een romige fudge van witte chocolade en gecondenseerde melk met een vulling van walnoten en cranberry's en een vleugje nootmuskaat. Heerlijk voor de feestdagen!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 1 theelepel boter
    • 550 gr witte chocolade, in stukjes
    • 400 ml gecondenseerde melk met suiker
    • 75 gr boter
    • 2 theelepels rum smaakstof
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 120 gr gezoete gedroogde cranberry's
    • 120 gr walnoot, stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:8uur14min 

    1. Vet een vierkante bakvorm van 23 cm in met 1 theelepel boter.
    2. Meng witte chocoladestukjes, gecondenseerde melk en 75 gr boter in een magnetronbestendige schaal. Verhit in de magnetron tot de chocolade begint te smelten, ongeveer 3 minuten. Roer door tot het glad is. Blijf verwarmen in intervallen van 30 sec, roer elke keer door, tot de chocola helemaal gesmolten is.
    3. Roer rum smaakstof, vanille extract en nootmuskaat door het mengsel. Schep de cranberry's en walnootstukjes erdoor. Schenk de fudge in de ingevette vorm en strijk gelijkmatig glad.
    4. Zet de fudge in de koelkast tot het stevig is geworden, in 8 uur of een nacht.

    Tip

    Probeer ook eens gedroogde stukjes abrikoos of ander gedroogd fruit toe te voegen. Als je gedroogde appeltjes toevoegt, vervang dan (een deel van) de nootmuskaat door speculaaskruiden, of kaneel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren