Kalkoen voor twee

    1 uur 30 minuten

    Een hele kalkoen is te veel voor twee personen, maar je kunt ook heel goed alleen kalkoenpoten serveren. Geserveerd met een heerlijke stuffing voor een kerstdiner voor twee!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 70 gr droog brood, in blokjes
    • 1 grote stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 40 gr gedroogde cranberry's
    • 30 gr gehakte walnoten
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • ¼ theelepel fijngesneden knoflook
    • ½ theelepel gemalen salie
    • ½ theelepel gedroogde marjolein
    • ½ theelepel zout
    • ¼ theelepel peper
    • 1 ei
    • 60 ml heet water
    • 2 kalkoenpoten
    • 1½ eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Leg een groot vel aluminiumfolie op een bakplaat.
    2. Meng in een kom de broodblokjes, selderij, cranberry's, walnoten, ui en knoflook. Breng op smaak met salie, marjolein, zout en peper. Roer het ei erdoor en genoeg heet water om het vochtig te maken.
    3. Leg de kalkoenpoten op het folie; bestrooi met zout en peper. Schep de stuffing (broodmengsel) rondom de kalkoenpoten en leg er wat blokjes boter tussen en op. Vouw de folie over de kalkoenpoten en maak goed dicht.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, tot het vlees van de kalkoenpoten een interne temperatuur heeft bereikt van 80°C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren