Gefermenteerde paprika

    5 dagen 40 minuten

    Fermenteer paprika voor een heerlijke snack of als toevoeging voor sandwiches. Makkelijk om te doen, en ook nog eens gezond, ze zitten vol goede bacteriën. Bekijk ook de video van dit recept!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 (500 ml) potten

    • 3 liter water
    • 25 pimentbessen
    • 3 theelepels zout
    • 1,5 kilo rode paprika, zaadjes verwijderd en in kwarten
    • 10 teentjes knoflook
    • 1 theelepel peperkorrels
    • 8 laurierblaadjes
    • 4 takjes verse venkel of dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 5dagen  ›  Klaar in:5dagen40min 

    1. Breng water met pimentbessen en zout aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Verdeel de paprika, knoflook, peperkorrels, laurierblaadjes en venkel of dille gelijkmatig over gesteriliseerde potten. Schenk het afgekoelde zoute water er over zodat alles helemaal bedekt is. Schroef de deksels erop.
    3. Bewaar de potten een paar dagen op kamertemperatuur tot er schuim op komt (de hoeveelheid dagen hangt af van de temperatuur). Zet ze daarna nog 2 tot 3 dagen op een koele, donkere plek (ongeveer 10°C).
    4. Bewaar de potten in de koelkast zodra ze gefermenteerd zijn.

    Tip

    Rode, gele en oranje paprika werken het best in dit recept. Gebruik liever geen groene paprika.

    Video

    Gefermenteerde paprika
    Gefermenteerde paprika

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Meer collecties