Quiche met witte kool en bladerdeeg

    (2)

    Een recept uit Rusland. Een eenvoudige hartige taart gemaakt met bladerdeeg, gebakken kool en kaas.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1/2 witte kool, fijngesneden
    • 2 eetlepels olie
    • 1 eetlepel boter
    • 250 gr (of 1 groot vel) bladerdeeg
    • 150 gr geraspte kaas
    • 1 ei
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bak de kool, met de deksel op de pan, in olijfolie op medium vuur. Laat 20 minuten bakken. Als het bijna klaar is, voeg dan boter en zout toe.
    3. Laat het bladerdeeg ontdooien en vorm er een groot vierkant van.
    4. Bedek een ronde taartvorm met bladerdeeg. Klop de eieren los met een klein beetje water, en voeg geraspte kaas toe.
    5. Schep het koolmengsel op het deeg. Schep ei-kaasmengsel erover.
    6. Vouw de tegenovergestelde hoeken van het deeg naar elkaar toe en druk samen. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren