Boerenkoolsalade met kikkererwten en tahini

    Een heerlijke vegan salade, gemaakt met boerenkool, kikkererwten, tomaat, avocado en een dressing van citroensap en tahini. Masseren van de boerenkool, maakt het zachter, en smakelijker om te verwerken in een salade.

    Rita

    Washington, Verenigde Staten
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 tot 5 bladeren verse boerenkool
    • sap van 2 citroenen
    • 1 eetlepel Tahini (of meer naar smaak)
    • 1 wortel, in reepjes
    • een handvol kerstomaten, gehalveerd
    • 1/2 avocado, in blokjes
    • 3 tot 4 eetlepels kikkererwten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwijder de harde stelen van de boerenkool en scheur het blad in hapklare stukjes. Leg ze in een kom, besprenkel met citroensap en kneed 2 minuten met je handen door waardoor de boerenkool zacht wordt en milder van smaak. Voeg tahini toe en kneed ook met je handen erdoor.
    2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en hussel goed door.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties