Cassoulet met kip, worst en witte bonen

    Dit recept komt uit een magazine, maar ik heb het aangepast aan mijn eigen smaak. Met name de toegevoegde rode wijn maakt het extra lekker.

    Lousje

    Noord-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr kipdrumsticks
    • 2 eetlepels olie
    • 150 gr runderchipolata, gehalveerd
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 150 gr ui, fijngesneden
    • 800 gr witte bonen
    • 400 gr tomatensaus met basilicum
    • 150 ml rode wijn
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip en worst rondom bruin, ongeveer 5 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook en de ui toe.
    2. Voeg de bonen, de tomatensaus, wijn en kruiden toe, breng aan de kook, doe de deksel schuin op de pan en laat 25 minuten stoven. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren