Gegratineerde witlof met zalm

    (1)

    Witlof wordt in gerookte zalm gewikkeld en gebakken in een romige saus en gegratineerd met gruyère kaas. Superlekker!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stronkjes witlof
    • 200 gr slagroom
    • 150 gr geraspte gruyère kaas
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 4 plakken gerookte zalm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Breng en grote pan water aan de kook, en kook hierin de witlof ongeveer 15 minuten.
    3. Verwarm de slagroom met 100 gr van de geraspte kaas en roer de knoflook erdoor.
    4. Laat de witlof uitlekken en wikkel elk stronkje in een plakje gerookte zalm. Leg ze in een ovenschaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de resterende kaas. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
    5. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het heet is en de kaassaus bubbelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren