Spaghetti met courgette, tomaat en feta

    (12)

    Een vegetarisch pastagerecht met een romige saus, groenten en feta kaas. Ik maak het regelmatig, want het is snel, goedkoop en erg lekker!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spaghetti
    • 600 gr tomaten
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 600 gr courgettes, in staafjes (julienne)
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 theelepel Provencaalse kruiden
    • 200 ml slagroom
    • verse basilicum, naar smaak
    • 200 gr feta, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een grote pan water met zout aan de kook en voeg de spaghetti toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en hou warm.
    2. Breng ondertussen een andere pan met water aan de kook. Snij een kruis in het velletje van de tomaten en leg ze 1 minuut in het kokende water. Verwijder de tomaten en spoel ze af met koud water. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaat in stukjes.
    3. Verhit olijfolie in een pan en roerbak ui en knoflook. Voeg courgette toe en bak 5 minuten, roer af en toe door. Breng op smaak met zout, peper en Provencaalse kruiden.
    4. Voeg tomaten en slagroom toe en breng aan de kook. Haal van het vuur en roer feta en basilicum erdoor. Voeg de uitgelekte spaghetti toe en roer door tot het goed gemengd is. Serveer direct, in voorverwarmde kommen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (12)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren