Geitenkaas met zongedroogde tomaat en olijf

    (214)
    6 uur 10 minuten

    Een eenvoudige maar bijzonder lekkere kaasspread gemaakt met geitenkaas, zongedroogde tomaten, olijven, basilicum en rozemarijn. Serveer met stokbrood, crackers of crostini.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 350 gr geitenkaas
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 100 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en fijngesneden
    • 140 gr zwarte olijven, uitgelekt
    • 4 eetlepels gehakte verse basilicum
    • 2 eetlepels gehakte verse rozemarijn
    • 3 teentjes knoflook, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 6uur  ›  Klaar in:6uur10min 

    1. Snij geitenkaas in plakken van 2,5 cm dik en leg ze in een enkele laag op een serveerschaal. Besprenkel met olijfolie, zongedroogde tomaten, olijven, basilicum en rozemarijn.
    2. Steek met behulp van een cocktailprikker de knoflook in de kaas, verspreid over de schaal.
    3. Laat 6 uur (of een nacht) in de koelkast marineren. Verwijder de cocktailprikkers met knoflook en serveer met stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (214)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren