Kipschnitzel uit de oven

    (72)

    Dunne stukjes kip worden gepaneerd en dan gebakken in de oven. Een heerlijk alternatief op in de pan gebakken schnitzels!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 6 kipfilets, in de lengte doormidden gesneden ('vlinderen') zodat het dunne filets worden
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 100 gr bloem
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 250 gr paneermeel (met kruiden)
    • 1 grote citroen, schil geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven.
    2. Sla de kipfilets plat zodat ze allemaal ongeveer ½ cm dik zijn. Bestrooi met zout en peper.
    3. Meng bloem en paprikapoeder samen op een groot bord. Klop eieren met zout en peper los in een ondiepe kom. Meng paneermeel en citroenrasp op een ander groot bord. Haal elke kipfilet door het bloemmengsel, daarna door het ei en dan door het paneermeel. Leg ze in een enkele laag op een schoon bord.
    4. Haal de bakplaat uit de oven en leg de kip er in een enkele laag op. Besprenkel met nog wat olijfolie.
    5. Bak 5 tot 6 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om en bak nog eens 5 tot 6 minuten tot de kip gaar is en lichtbruin. Een vleesthermometer in het vlees gestoken moet minstens 74 graden aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (72)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren