Linzensalade

    Salade van linzen op rucola bed.

    RitaMulder

    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr linzen
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden, of meer naar smaak
    • scheutje olijfolie
    • handvol rucola
    • 1/2 citroen, uitgeperst, of naar smaak
    • zout, naar smaak
    • peper, naar smaak (Turkse pul biber is het lekkerst)
    • Volkorenbrood of Turkse brood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de linzen zonder zout 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze af.
    2. Bak in olijfolie een ui en knoflook glazig, voeg de linzen toe en verwarm het geheel.
    3. Verdeel de rucola op een platte schaal en leg de linzen daarop. Druppel er nog olijfolie op en citroensap.
    4. Bestrooi met zeezout en peper of Turkse pul biber.

    Tip

    Serveer er Turks brood bij of ook lekker volkoren brood. Dip het brood in de olie van de salade. Eet de salade lauw warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren