Zuid-Afrikaanse Bobotie

    Zuid-Afrikaanse Bobotie

    24keer bewaard
    50min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een erg lekker en eenvoudig te maken gehaktschotel. Een origineel Zuid-Afrikaans recept.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
    • 30 gr margarine of boter
    • 3 middelgrote uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 2-3 eetlepels kerriepoeder
    • 500 gr gehakt (half-om-half of runder)
    • 3 eetlepels chutney
    • 2 eetlepels abrikozenjam
    • 1 eetlepel Worcestersaus
    • 4 eetlepels wijnazijn
    • 100 gr rozijnen
    • 6 gedroogde abrikozen (in dunne reepjes gesneden)
    • 2 eetlepels geschaafde amandelen
    • 2 eieren
    • 100 ml melk
    • 2 sneden oud brood (zonder korstjes)
    • zout
    • versgemalen peper
    • 6 laurierbladeren
    • 12 amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°C
    2. Vet een platte ovenschaal in
    3. Snijd de uien en knoflook fijn
    4. Zet alle ingrediënten klaar een weeg ze af
    5. Doe de sneden oud brood in een diep bord en giet de melk erover tot volledig opgenomen in het brood
    6. Bereiding: Doe olie en boter in een hoge koekepan op middelhoog vuur
    7. Fruit de uien en knoflook glazig en zacht
    8. Voeg kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee
    9. Voeg geruld gehakt toe en blijf roeren tot het gaar is
    10. Voeg zout, peper, azijn, chutney, jam, Worcestersaus, rozijnen, abrikozen en amandelschaafsel toe en roer goed
    11. Als alles goed gemengd is, haal de pan van het vuur
    12. Klop een ei los en roer goed door het gehakt mengsel
    13. Maak het brood los met een vork en mix dit goed door het gehaktmengsel
    14. Breng het gehakt mengsel over in de ingevette ovenschaal
    15. Klop het tweede ei los met wat melk, zout en peper en giet dit over de gehaktschotel heen zodat het mooi afgedekt is
    16. Decoreer met laurier bladeren en amandelen
    17. Afbakken: Plaats in het midden van de voorverwarmde oven voor 30 - 35 minuten tot bovenkant (licht) bruin is geworden en bobotie mooi stevig is geworden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - Gewaardeerd op - 14 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren