Vegan cashewkaas met noten

    (1)
    4 uur 40 minuten

    Deze 'kaas' is gemaakt van cashewnoten en dan gerold in noten. Ook voor niet-veganisten een heerlijke spread! Lekker op een toastje of stokbrood of met rauwe groenten.

    Rita

    Washington, Verenigde Staten
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gr rauwe cashewnoten
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
    • 2 theelepels appelazijn
    • 1 theelepel miso paste
    • 1 eetlepel edelgist (optioneel)
    • Om in te rollen
    • 1 eetlepel gedroogde cranberry's
    • 3 eetlepels gehakte walnoten
    • 1 eetlepel hazelnoten
    • 1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Extra tijd: 4uur  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. Laat de cashewnoten 4 uur in koud water of 1 uur in kokend water weken.
    2. Giet af, laat uitlekken en pureer met zout, azijn, miso en gist in een blender of keukenmachine tot een pasta. Proef en voeg naar smaak meer smaakmakers toe.
    3. Leg de notenpuree op een vel bakpapier en vorm tot een rol. Vouw het bakpapier eromheen, draai de uiteinden vast en leg minstens 2 uur in de koelkast, tot het stevig is.
    4. Hak de cranberry's, walnoten en hazelnoten fijn en meng met de rozemarijn.
    5. Rol de kaasrol uit het papier en rol door het notenmengsel. Serveer met crackers of rauwkost.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren