Bloemkool "couscous"

    Bloemkool als alternatief voor couscous: glutenvrij, koolhydraatarm en op smaak gebracht met komijn, koriander en gedroogde rozenknopjes. Serveer als bijgerecht bij een Marokkaanse tajine.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel komijnzaadjes
    • 1/2 theelepel korianderzaadjes
    • 2 gedroogde rozenknopjes
    • 1/2 theelepel rode chilivlokken
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1 bloemkool, in roosjes
    • 1 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 2 eetlepel fijngesneden verse koriander
    • 2 theelepels extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 9min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:34min 

    1. Verhit een grote pan voor op medium vuur. Voeg komijn en korianderzaadjes toe; roerbak tot ze geroosterd en geurig zijn, in ongeveer 1 minuut.
    2. Doe de komijn- en korianderzaadjes in een vijzelpot, pureer met een vijzel. Voeg de rozenknopjes toe en stamp tot een poeder. Mix de rode chilivlokken en paprika erdoor met een lepel.
    3. Doe de bloemkool in een keukenmachine; pulseer tot je korrels hebt ter grootte van rijst.
    4. Verhit 1 eetlepel olie in een pan op medium vuur. Roerbak de ui tot deze glazig is, in 5 minuten. Roer de bloemkool erdoor tot deze warm is, ongeveer 3 minuten. Bestrooi met het komijnmengsel en roer door. Haal van het vuur en dek af. Laat de 'couscous' 5 minuten stomen.
    5. Bestrooi met verse koriander. Roer door met een vork en besprenkel met olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren