Eieren met chorizo in muffinvormpjes gebakken

    Deze eiermuffins zijn makkelijk om te maken en perfect vantevoren te maken, zodat je elke ochtend een makkelijk ontbijt hebt. Glutenvrij en koolhydraatarm. Ook leuk om te maken voor een speciale brunch.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 eieren in muffinvorm

    • 16 grote eieren, losgeklopt
    • olie om in te bakken
    • 100 gr chorizo, fijngesneden
    • 4 lente-uitjes, fijngesneden
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas of belegen/oude kaas
    • handvol verse peterselie, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinbakblik in met wat olie.
    2. Verhit wat olie in een koekenpan op medium vuur. Voeg de chorizo en lente-ui toe en roerbak tot het bruin is (voeg eventueel ook wat knoflook toe indien gewenst).
    3. Bewaar wat kaas om de muffins mee te bestrooien. Meng eieren, kaas, peterselie en chorizomengsel. Schenk in de muffinbakvorm.
    4. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de eieren gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren