Varkensvlees schnitzels

    (15)

    Gepaneerde varkensfilets (of varkensschnitzels) zijn heerlijk bij aardappelpuree en een salade (bijvoorbeeld een zuurkoolsalade) en wordt vaak gegeten in Polen, op zondag. Sla het vlees zo dun mogelijk voor het beste resultaat.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 varkensfilets
    • 1 ei
    • 1 eetlepel bloem
    • 5 eetlepels paneermeel
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • plantaardige olie (of reuzel) om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Sla de filets zo plat mogelijk, draai het vlees af en toe om.
    2. Bestrooi met zout en peper, leg opzij.
    3. Klop het ei los in een groot, diep bord. Leg paneermeel in een ander diep bord. Gebruik een derde bord voor de bloem.
    4. Bedek de varkensfilets goed met bloem, dip dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Schud overtollig paneermeel eraf.
    5. Verhit olie in een grote pan op medium vuur. Voeg de schnitzels toe en bak tot ze goudbruin zijn aan een kant, draai om en bak ook aan de andere kant goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren