Kip, courgette en champignons in roomsaus

    (13)

    Een snelle maaltijd met kip, courgette en champignons. Ik maak dit vaak doordeweek als ik niet veel tijd heb. Serveer met pasta, of een groene salade.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel boter
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 lente-uitjes, gesneden
    • 2 tot 3 courgettes, in de lengte doorgesneden in in plakjes van 2 cm
    • 8 grote champignons, in plakjes
    • 1 tot 2 eetlepels maizena
    • 200 ml slagroom
    • fijngehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter in een koekenpan op medium vuur; voeg kip toe en roerbak 5 tot 7 minuten. Bestrooi met zout en peper, leg de kip op een bord en dek af met folie om warm te houden.
    2. Verhit in dezelfde pan olijfolie op medium vuur. Voeg lente-ui toe en bak tot het zacht is, 1 tot 2 minuten. Roer de courgette erdoor en laat 5 minuten bakken. Voeg de champignons toe en roer door.
    3. Doe de kip weer terug in de pan met de groenten. Bestrooi met maizena en roer de slagroom erdoor. Kook al roerend nog een paar minuten; serveer met gehakte verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (13)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren