Smeuïge noten-brownies naar oud recept

    Smeuïge noten-brownies naar oud recept

    27keer bewaard
    1uur


    15 personen hebben dit gemaakt

    De brokken chocola smelten in de oven en maken de brownies heerlijk smeuïg.

    Paulette Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 600 g chocolade puur
    • 250 g boter
    • 3 eieren
    • snufje zout
    • 250 g suiker
    • 85 g bloem
    • 1 afgestreken eetlepel bakpoeder
    • 200 g walnoten of pecans, in stukjes
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 20 halve walnoten of pecans
    • cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C.
    2. Maak kleine brokken van 250 g van de chocola.
    3. Smelt in een kommetje de rest van de chocola met de boter, au bain Marie of in de magnetron op laag, roer er geregeld in, en laat het dan een beetje afkoelen.
    4. Klop de eieren en suiker in een grote kom schuimig met een garde, roer dan beetje bij beetje de gesmolten chocola met boter erdoor, meng het goed, en voeg dan het meel, bakpoeder en zout, de vanillesuiker en stukjes noot toe, en meng het met een houten lepel.
    5. Leg in een bakvorm van ca. 25x25 cm een stuk bakpapier, strijk het be daarover uit, en verdeel de halve noten eroverheen, druk ze licht in.
    6. Bak de brownies 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze niet te droog worden!
    7. Laat de brownies-koek op de bakplaat afkoelen, snijd hem dan in ongeveer 20 stukken en strooi er nog wat cacaopoeder over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Chantal
    van
    2

    Heerlijke brownies! Ik had ze iets te lang in de oven laten zitten, waardoor ze wat kruimelig zijn geworden (ik kon er geen mooie blokjes van snijden), maar de smaak is echt erg goed! - 14 okt 2014

    1

    Het beslag ziet er lekker uit, als je net zoals ik het recept precies volgt, houd je de 250 gram kleine brokken chocola over. ik heb het er maar bovenop gestrooid. - 18 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren