Pasta met bloemkool uit de oven

    Pasta met kaassaus, maar wat gezonder gemaakt met toevoeging van bloemkool en tomaten. Kinderen zijn er dol op en krijgen zo toch groenten binnen!

    Chantal

    Overijssel, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr pasta
    • 300 gr bloemkool, in kleine roosjes
    • 50 gr boter
    • 50 gr bloem
    • 600 ml halfvolle melk
    • 125 gr geraspte oude kaas
    • 1/2 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in. Kook de pasta en bloemkaal beetgaar.
    2. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten al roerend om een roux te maken. Schenk de melk beetje bij beetje erbij en blijf roeren met een garde. Breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus dik wordt. Voeg de geraspte kaas toe en roer door tot de kaas gesmolten is. Voeg naar smaak peper en zout toe.
    3. Meng de bloemkool, pasta, de helft van de tomaatjes en de helft van de kaassaus en doe dit in de ovenschaal. Verdeel de rest van de tomaten erover en giet de resterende kaassaus erover. Bestrooi met peper en zout. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren