Mini appel-speculaascakejes

    Een appelcake met speculaaskruiden, in een mini-muffinbakblik gebakken. Kruidig, fris en in een handig formaat voor de kleine trek. Weeg je eieren en gebruik dezelfde hoeveelheid suiker, boter en meel voor het beste resultaat.

    Nanda

    Groningen, Nederland
    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 36 mini-cakejes

    • 185 gr suiker
    • 185 gr boter
    • 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
    • 3 eieren (185 gr)
    • 185 gr zelfrijzend bakmeel
    • 3 theelepels speculaaskruiden
    • 1 appel, geschild en geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Bekleed een mini-muffinbakblik met papieren vormpjes.
    2. Klop de suiker, zachte boter en vanille romig met een elektrische mixer. Voeg de eieren een voor een toe en mix steeds door na elke toevoeging. Meng bakmeel met speculaaskruiden en voeg dit beetje bij beetje al mixend toe. Mix nu nog ongeveer 4 minuten tot je een licht en luchtig beslag hebt.
    3. Schep de geraspte appel voorzichtig met een spatel door het beslag. Vul de muffinvormpjes voor iets meer dan 3/4 vol met beslag, met behulp van twee theelepels. Je houdt waarschijnlijk wat over, voor een tweede bakronde (ongeveer 10-12 extra mini muffins).
    4. Bak de cakejes in ongeveer 15-18 minuten gaar en lichtbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren