Lauwwarme Beierse aardappelsalade

    Lauwwarme Beierse aardappelsalade

    15keer bewaard
    40min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het recept van mijn moeder, echte Duitse lauwwarme 'Kartoffelsalat'. Heerlijk met braadworst of geroosterd varkensvlees.

    barbarella Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 kg vastkokende aardappelen
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 250ml geconcentreerde bouillon (heet)
    • 5 eetlepels azijn
    • 2 eetlepels olie
    • Zout
    • Suiker
    • Versgemalen peper
    • Wat bieslook, gehakt (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook in een grote pan de aardappels gaar. Afgieten en iets laten afkoelen. Schil en snij ze in dunne plakjes als ze nog warm zijn.
    2. In een kleine kom de hete bouillon met olie, azijn, zout en wat suiker mengen.
    3. Warme aardappelschijfjes in een salade schaal doen en met de ui mengen. Overgieten met de warme bouillon. De aardappels moeten nog warm zijn, zodat het vocht goed opgenomen wordt.
    4. 5 minuten laten staan en dan met zout en peper op smaak brengen. Indien gewenst nog met gehakte bieslook bestrooien en opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MarjoleinvanLien
    0

    - Gewaardeerd op - 14 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren