Kerst chocoladetaart

    1 uur 35 minuten

    Heerlijke chocoladetaart met vruchten er op!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 chocoladetaart

    • 225 gr boter
    • 200 gr pure chocola
    • 4 eieren
    • 250 gr donkere basterdsuiker
    • 150 gr kristalsuiker
    • 270 gr patentbloem
    • 40 gr cacaopoeder
    • 500 gr mascarpone
    • 100 gr chocoladeglazuur
    • ( rood ) Fruit
    • 2 springvormen ( 18 cm of 22 cm)
    • bakpapier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter en de pure chocola in een pannetje.
    2. Mix de eieren, basterd-kristal suiker en een snufje zout met een mixer in 4 min.
    3. Zeef de bloem en de cacaopoeder erboven en spatel door elkaar. Spatel het chocolademengsel erdoor.
    4. Bekleed de springvorm met bakpapier en de zijkanten met boter insmeren.
    5. Verdeel het beslag in de 2 vormen en bak 35 min in het midden van de oven.
    6. Neem de brownies uit de vorm en leg er een op een platte schaal. Doe de ring van de springvorm er weer omheen. En schep de mascarpone op de brownie en strijk glad.
    7. Leg de andere brownie met de gladde kant op de mascarpone en druk het lichtjes aan. Haal de spring vorm er af.
    8. Smelt de chocolaglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk het over de taart en laat het over de randen heen lopen. Decoreer verder met (rood fruit, en als laatste bestrooi je het een beetje met poedersuiker!
    9. Tip: je kan de bovenkant ook met andere dingen er op leggen bijvoorbeeld: schuimpjes en bollen ijs of rozen van eiwitschuim.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren