Salade met sinaasappel, geitenkaas en pijnboompitten

    (1)

    Een heerlijke salade met zachte geitenkaas, geroosterde pijnboompitjes en plakjes sinaasappel met een eenvoudige dressing.

    stroopwafel

    Washington, Verenigde Staten
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 100 gr rucola of gemengde sla
    • 1 sinaasappel
    • 1 eetlepel vers sinaasappelsap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • peper en zout naar smaak
    • 50 gr geitenkaas (of naar smaak)
    • handvol pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de sla in een grote kom. Snij 1/4 van de sinaasappel en pers dit uit. Snij de schil van de rest van de sinaasappel en snij dan in dunne plakken.
    2. Meng sinaasappelsap met olijfolie (naar smaak) en bestrooi met peper en zout. Meng de dressing door de salade.
    3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in een paar minuten.
    4. Verdeel de geitenkaas, pijnboompitten en plakjes sinaasappel over de salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren