Appelmoes

    Appelmoes

    18keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een rechttoe-rechtaan recept voor appelmoes om te gebruiken bij geroosterd varkensvlees of als vulling voor taart en gebak. Ook lekker over yoghurt of ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1,3 kg appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes
    • 750ml water
    • 200 gr suiker
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een grote sauspan de appels net onder water zetten en 15-20 minuten op een middelhoog vuur laten sudderen tot de appels gaar zijn.
    2. De appels in keukenmachine of blender pureren. Suiker en citroensap erdoor mengen en 3-5 minuten op een middelhoog vuur verder koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren