Appelmoes
1 / 1 Foto van:  cookin’mama
Blader

Appelmoes

Een rechttoe-rechtaan recept voor appelmoes om te gebruiken bij geroosterd varkensvlees of als vulling voor taart en gebak. Ook lekker over yoghurt of ijs.

Rachel

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 1,3 kg appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes
  • 750ml water
  • 200 gr ruwe rietsuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. In een grote sauspan de appels net onder water zetten en 15-20 minuten op een middelhoog vuur laten sudderen tot de appels gaar zijn.
  2. De appels in keukenmachine of blender pureren. Suiker en citroensap erdoor mengen en 3-5 minuten op een middelhoog vuur verder koken.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties