Broccolipuree schotel

    Broccolipuree schotel

    15keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk en gezond. Kan ipv de ham ook met kipfilet die je eerst pocheert. Is helemaal van tevoren te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g aardappelen of een pakje aardappelpuree
    • 1 pak diepvries broccoli (± 300 gr) of verse (eerst voorkoken, zo gepiept in de magnetron!)
    • ± 1½ dl melk
    • 150 g geraspte belegen kaas
    • 150 g magere ham, in reepjes
    • 3 eieren
    • 2 eetlepels boter
    • 1 theelepel nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Oven voorverwarmen op 200º C.
    2. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden en gaar koken.
    3. Broccoli bereiden volgens aanwijzingen op het pak.
    4. Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en met stamper fijnmaken.
    5. Zoveel melk toevoegen tot een dikke puree ontstaat.
    6. Toevoegen: 8 eetl kaas, 2 eieren, boter en nootmuskaat. Met garde goed roeren.
    7. Op smaak brengen met zout en peper.
    8. Ovenschotel invetten. Broccoli erin scheppen. Rest kaas erover strooien. Aardappelpureemengsel erop scheppen. In kommetje 1 ei met 1 eetl melk loskloppen. Over aardappelpuree schenken.
    9. In midden van oven in ongeveer 25 min. goudbruin laten kleuren.
    10. Lekker met een gemengde groene salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren