Mini meatloaf

    stroopwafel

    Mini meatloaf

    Mini meatloaf

    (0)
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een individuele meatloaf kun je met z'n tweetjes delen, ik maak er in dit recept twee, dus genoeg voor 4 personen of twee grote eters. Wat er anders aan is dan een gewone gehaktbal? Je bakt ze in de oven (lekker makkelijk!) en ze worden bedekt met een sausje in plaats van de gewone jus. Je hebt er mini bakvormpjes voor nodig van ongeveer 15x7 cm.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 - 4 personen

    • 500 gr rundergehakt, of half-om-half
    • 1 ei
    • 1/2 ui, fijngesnipperd
    • 1 eetlepel mosterd
    • scheutje Worcestersaus
    • snufje nootmuskaat
    • Zout en peper, naar smaak
    • Paneermeel
    • Voor het sausje
    • 3 eetlepels ketchup
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • 1 theelepel mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee mini broodvormpjes (15x7 cm) in.
    2. Meng het gehakt met ei, ui, mosterd, worcestersaus, nootmuskaat, zout en peper en een handje paneermeel (of meer indien nodig). Vorm er twee porties van en vul twee mini bakvormen met het mengsel.
    3. Meng ketchup, bruine suiker en mosterd goed door elkaar en verdeel het mengsel over het gehakt.
    4. Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Serveer de meatloaf in plakken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren