Schwarzwalder kersentaart

    Schwarzwalder kersentaart

    51keer bewaard
    1uur45min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept van mijn oma. Het is en blijft de beste 'Schwarzwälder Kirschtorte' die ik ken! De bodem bak ik een dag vantevoren, zodat die beter te snijden is. De kersen laat ik een dag in Kirsch weken. De taart smaakt het lekkerst, als je het dan nog eens een dag laat staan om de smaken te laten mengen. Het wachten is de moeite waard.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Voor de cake
    • 150 gr zachte roomboter of margarine
    • 150 gr suiker
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 4 eieren
    • 3 afgestreken eetlepels ongezoete cacao
    • 2 eetlepels water
    • 125 gr bloem
    • 3 afgestreken eetlepels bakpoeder
    • Voor de vulling
    • 500g zure kersen uit pot
    • 4 eetlepels Kirsch
    • 1 eetlepel maïzena
    • 2 eetlepels koud water
    • 500 ml slagroom
    • 2 afgestreken theelepels gelatine met kersensmaak
    • 4 eetlepels kokend water
    • Geraspte pure chocolade om mee te decoreren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Oven op 180 C/gasovenstand 4 voorverwarmen.
    2. Boter opkloppen tot het romig is. Suiker en vanillesuiker toevoegen. De eieren 1 voor 1 loskloppen in een kommetje en 1 voor 1 door het botermengsel roeren.
    3. Cacao met 3 eetlepels water glad roeren. Bloem en bakpoeder zeven en dan met de cacao door het botermengsel mixen tot een beslag.
    4. Springvorm van 26 cm doorsnede invetten. Het beslag erin doen en glad strijken. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot een prikker er schoon uitkomt. De bodem in de vorm laten afkoelen, dan voorzichtig uit de vorm halen.
    5. Zure kersen laten uitlekken, maar 100ml van het vocht bewaren. Zure kersen met Kirsch overgieten en afdekken.
    6. De volgende dag de vulling bereiden: de bodem eenmaal doorsnijden (zodat je twee ronde cakes krijgt).
    7. De kersen met het bewaarde sap in een kleine pan aan de kook brengen. De maïzena met 2 eetlepels water gladroeren en aan de kersen toevoegen. Zet het vuur iets lager en laat onder voortdurend roeren doorkoken tot de massa goed gemengd is. Van het vuur halen en iets laten afkoelen, dan de kersen gelijkmatig over de bodem van de taart verdelen.
    8. De slagroom stijf slaan. De gelatine in 4 eetlepels kokend water oplossen en onder voortdurend roeren tot lauwwarm laten afkoelen (het mag nog niet stijf worden). Mengen met de slagroom.
    9. 1/3 van de slagroom over de kersen verdelen en dan de andere bodem erop leggen. De resterende slagroom op de taart en op de rand smeren. Met geraspte chocola bestrooien en in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    koekje
    van
    4

    Goeie taart!! Ik heb wat meer chocoladerasp op de buitenkant gestrooid dan op het plaatje en wat suiker door de slagroom gedaan, maar volgens mij was dat niet perse nodig geweest. ieder z'n smaak natuurlijk. - 07 okt 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren