Pasta met tomaten en kip

    (391)

    Een lekker makkelijk, doordeweeks recept voor pasta met kip, spinazie en tomaten.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 kipfilets, in blokjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 125 ml rode wijn
    • 1 blik (800 gr) tomatenblokjes
    • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
    • 225 gr schelpjes pasta
    • 150 gr verse spinazie
    • 125 gr geraspte mozzarella kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met een deksel op medium vuur en roerbak de kip en knoflook tot de kip gaar is, 5-8 minuten. Schenk de wijn en de tomatenblokjes met het sap erbij en breng aan de kook op hoog vuur.
    2. Roer de pasta erdoor en breng aan de kook. Laat zonder deksel koken, onder af en toe roeren, tot de pasta beetgaar is, in ongeveer 10 minuten. Verspreid de spinazie over de pasta, doe de deksel erop en laat de spinazie in 5 minuten gaar worden. Bestrooi met mozzarellakaas en laat smelten, in ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (391)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren