Aziatische sla wraps

    Aziatische sla wraps

    (2032)
    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In plaats van tortilla's worden deze wraps in slablaadjes gerold. De vulling bestaat uit rundergehakt, gember, lente-ui en waterkastanjes. Low carb en paleo vriendelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 16 boterslablaadjes
    • 450 gr mager rundergehakt
    • 1 eetlepel olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 teentjes verse knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 60 ml Hoisinsaus
    • 2 theelepels ingemaakte gember, fijngehakt
    • 1 eetlepel rijstwijnazijn
    • Aziatische chilisaus (optioneel)
    • 1 blikje (230 gr) waterkastanjes, uitgelekt en fijngehakt
    • 1 bosje lente-ui, fijngehakt
    • 2 theelepels sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Spoel de slablaadjes af en dep droog, zorg dat ze niet scheuren. Leg opzij.
    2. Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Roerbak het gehakt in olie tot het bruin en rul is, in 5-7 minuten. Laat uitlekken en gooi het vet weg, doe het gehakt in een kom. Roerbak de ui in dezelfde pan in 5-10 minuten. Roer hoisinsaus, knoflook, sojasaus, azijn, gember en chilisaus erdoor. Voeg waterkastanjes, lente-ui, sesamolie en rundergehakt toe; roerbak tot de lente-ui net wat zachter worden, ongeveer 2 minuten.
    3. Leg de slabladeren op de rand van een schaal en schep het gehaktmengsel in het midden.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2032)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren