Pittige kippensoep met avocado

    Pittige kippensoep met avocado

    (6)
    1keer bewaard
    52min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze pittige kippensoep met limoen wordt geserveerd met avocado, queso fresco en koriander. Een heerlijke soep met Mexicaanse smaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kipfilets
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 grote witte ui, fijngehakt
    • 3 limoenen, uitgeperst
    • 45 gr verse koriander, fijngehakt
    • 2 jalapeno pepers, gehalveerd en dun gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 liter water
    • 2 eetlepels kippenbouillonpoeder (met minder zout)
    • 3 grote avocado's, in blokjes
    • 60 ml verkruimelde queso fresco, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 22min  ›  Klaar in:52min 

    1. Breng een kleine pan water aan de kook. Voeg kip toe. Kook tot de kip een interne temperatuur heeft (thermometer in het midden gestoken) van 74°C, na ongeveer 7 minuten. Laat uitlekken.
    2. Spoel de kip af met koud water om het afkoelen te versnellen. Trek de kip in draadjes of snij fijn.
    3. Verhit olijfolie in een grote pan op medium vuur. Voeg de helft van de ui, het limoensap, de helft van de koriander, de jalapeno pepers en knoflook toe en bak 5 minuten.
    4. Meng 1 liter water met het bouillonpoeder in een kom. Schenk in de pan. Laat koken tot het net heet is, 5 minuten. Roer de kip erdoor.
    5. Schep de soep in 4 kommen. Verdeel de resterende ui, koriander en de avocado, queso fresco erover.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren