Bokkeumbap, Koreaanse gebakken rijst met kimchi, is een must voor kimchi liefhebbers. Geserveerd met gehakt en een gebakken ei is het een volledige maaltijd. Bekijk ook de video van dit recept.
A
abstractj
1 persoon heeft dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 2
1 eetlepels plantaardige olie
30 gr rundergehakt
1 lente-ui, gesneden, witte en groene gedeelten apart
150 gr kimchi, uitgelekt en fijngesneden
1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilli paste), of naar smaak
Verhit olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Roerbak gehakt en witte gedeelten van de lente-ui en zet het vuur op medium. Bak tot het gehakt bruin is, 1 tot 2 minuten.
Roer kimchi en gochujang erdoor en bak tot het goed warm is, en geurig, 2 tot 4 minuten. Voeg rijst toe; roerbak tot de rijst warm is, 3 tot 5 minuten.
Besprenkel met sesamolie en roer door. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Breek het ei in de pan maar hou de eidooier heel. Bak tot het wit gestold is, ongeveer 3 tot 4 minuten. Leg het ei op de rijst.