Bokkeumbap (gebakken rijst met kimchi)

    (11)

    Bokkeumbap, Koreaanse gebakken rijst met kimchi, is een must voor kimchi liefhebbers. Geserveerd met gehakt en een gebakken ei is het een volledige maaltijd. Bekijk ook de video van dit recept.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepels plantaardige olie
    • 30 gr rundergehakt
    • 1 lente-ui, gesneden, witte en groene gedeelten apart
    • 150 gr kimchi, uitgelekt en fijngesneden
    • 1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilli paste), of naar smaak
    • 560 gr gekookte en afgekoelde rijst
    • 1 theelepel sesamolie
    • 1 theelepel boter
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Roerbak gehakt en witte gedeelten van de lente-ui en zet het vuur op medium. Bak tot het gehakt bruin is, 1 tot 2 minuten.
    2. Roer kimchi en gochujang erdoor en bak tot het goed warm is, en geurig, 2 tot 4 minuten. Voeg rijst toe; roerbak tot de rijst warm is, 3 tot 5 minuten.
    3. Besprenkel met sesamolie en roer door. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
    4. Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Breek het ei in de pan maar hou de eidooier heel. Bak tot het wit gestold is, ongeveer 3 tot 4 minuten. Leg het ei op de rijst.

    Video

    Bokkeumbap (gebakken rijst met kimchi)
    Bokkeumbap (gebakken rijst met kimchi)
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties