Vegan tomaten-linzensoep

    Vegan tomaten-linzensoep

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze linzensoep op basis van tomaten met rode en groene paprika, kokos en een snufje curry, is een heerlijke verwarmende soep voor de winter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepels olijfolie
    • 50 gr ui, fijngehakt
    • 50 gr groene paprika, fijngehakt
    • 50 gr rode paprika, fijngehakt
    • 1 eetlepel fijngesneden knoflook
    • ½ theelepel gedroogde dragon
    • ¼ theelepel currypoeder
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
    • 125 gr rode linzen
    • 2 eetlepels geraspte kokos
    • water of bouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit olijfolie in ene grote pan op medium vuur. Voeg ui, groene en rode paprika, knoflook, dragon, currypoeder, zout en zwarte peper toe; roerbak tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Roer de tomatenblokjes met sap erdoor; breng de soep zachtjes aan de kook.
    2. Roer de rode linzen en kokos door de soep; mix goed door. Laat soep zachtjes koken, voeg eventueel water of bouillon toe indien nodig, tot de linzen gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren