Pompoen en zoete aardappel uit de oven

    (1)

    Ik vind pompoen uit de oven erg lekker en heb het hier met zoete aardappel gecombineerd (beide ongeveer dezelfde hoeveelheid). Na het bakken met geitenkaas bestrooid. Ontzettend lekker!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 flespompoen
    • 2 zeer grote zoete aardappelen
    • scheutje olijfolie
    • Zout
    • Peper
    • 1 rolletje geitenkaas, in plakjes gesneden
    • een beetje honing (bijv. lavendelhoning)
    • een beetje verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C (boven en onderhitte) en vet een bakplaat met olijfolie in of bekleed met bakpapier.
    2. Schil de pompoen, halveer en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snij dan in plakken en vervolgens in blokjes. Schil de zoete aardappel en snij ook deze in blokjes.
    3. Besprenkel de pompoen en zoete aardappel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verdeel over het bakblik en bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Keer de groenten halverwege 1 keer om.
    4. Besprenkel alles met honing wanneer je het omkeert en verdeel de geitenkaas erover. Serveer bestrooid met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren