Meringues met kersenjam

    Meringues met kersenjam

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    2uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Meringues, oftewel schuimpjes, met een laagje kersenjam ertussen. Een elegant 'koekje' voor bij de koffie of thee!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eiwitten
    • snufje zout
    • 150 gr suiker
    • 1 theelepel maizena
    • ½ kopje dikke kersenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 100°C.
    2. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe, al mixend.
    3. Klop de eiwitten tot ze dik en glanzend zijn. Als ze bijna klaar zijn, voeg dan ook de maizena toe.
    4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak uniforme meringues met een lepel of spuitzak.
    5. Laat de meringues 2 uur drogen in de oven.
    6. Haal ze uit de oven en laat helemaal afkoelen. Besmeer de meringues met kersenjam en druk twee tegen elkaar aan.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren