Geroosterde kikkererwten op Indiase wijze

    (61)
    2 uur 35 minuten

    Deze geroosterde kikkererwten zijn een knapperige, pittige, gezonde snack!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 480 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel bruine suiker
    • 1½ theelepel gemalen komijn
    • ½ theelepel gemalen koriander
    • ¼ theelepel kaneel
    • 1 theelepel garam masala
    • snufje zwarte peper
    • snufje cayennepeper, of naar smaak
    • ½ theelepel zout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
    2. Roer de kikkererwten, citroensap, olijfolie, bruine suiker, komijn, koriander, kaneel, garam masala, zwarte peper, cayennepeper en zout door elkaar in een kom. Verspreid de kikkererwten in een enkele laag over de bakplaat.
    3. Rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kikkererwten donkerbruin zijn op bepaalde stukken, knapperig en aardig zijn gekrompen. Roer halverwege een keer om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (61)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren