Boerenkool-koolsalade

    (62)
    2 uur 20 minuten

    Masseer de salade met je handen, vooral de boerenkool, om de dressing goed in de groenten te krijgen. Dit is cruciaal en helpt om alles zacht te maken.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 bos (ong 170 gr) boerenkool, fijngesneden
    • 1/2 witte kool, fijngesneden
    • 1/2 rode kool, fijngesneden
    • 2 wortels, fijngesneden
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • 160 ml olijfolie
    • 80 ml balsamicoazijn
    • 1 eetlepel vers limoensap
    • 1 theelepel ahornsiroop (maple syrup)
    • snufje zout
    • snufje vers gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Meng boerenkool, witte kool, rode kool, wortel en ui in een grote kom. Zet opzij.
    2. Klop olijfolie, azijn, limoensap, ahornsiroop, zout en peper samen. Schenk de dressing over de groenten en meng (al masserend) goed door, zodat alle groenten goed bedekt zijn met de dressing. Laat 2 uur in de koelkast staan voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (62)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren