Risotto met eekhoorntjesbrood

    Risotto met eekhoorntjesbrood

    (3)
    1keer bewaard
    1uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Veel Italiaanser dan dit gerecht kan niet. Deze risotto wordt op de traditionele manier gemaakt en eenvoudig op smaak gebracht met porcini paddenstoelen, oftewel eekhoorntjesbrood, witte wijn, boter en Parmezaanse kaas. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter runder- of groentebouillon
    • 30 gr gedroogde porcini/eekhoorntjesbrood
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 240 ml witte wijn
    • 60 gr boter
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 300 gr Arborio rijst
    • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Schenk 250 ml heet water over de paddenstoelen en laat ze 1 uur weken. Haal dan de paddenstoelen uit het water en knijp overtollig vocht eruit. Zet het water opzij voor later. Hak de paddenstoelen grof.
    2. Breng de bouillon aan de kook in een pan; doe een deksel erop, zet het vuur laag en hou warm.
    3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan op medium vuur. Voeg knoflook toe en roerbak 2 minuten, voeg dan de paddenstoelen toe en bak 5 tot 6 minuten tot ze zacht zijn. Voeg rozemarijn, zout en peper toe. Verwijder de knoflook en gooi weg. Schenk 120 ml wijn erbij en zet het vuur iets hoger. Laat zachtjes koken tot de alcohol iets verdampt, haal dan van het vuur en zet opzij.
    4. Smelt 30 gr boter met de resterende 1 eetlepel olijfolie in een pan op middellaag vuur. Voeg sjalot toe en roerbak tot het zacht is. Voeg rijst toe en roerbak 3 minuten. Schenk de resterende 120 ml wijn erbij en laat zachtjes koken tot de wijn is geabsorbeerd.
    5. Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst, kook en roer tot de bouillon net is opgenomen. Voeg nog een soeplepel bouillon toe en herhaal dit proces tot de rijst gaar is, in 15-18 minuten. Halverwege de kooktijd, voeg dan ook geleidelijk het paddenstoelenwater toe samen met de bouillon.
    6. Zodra de rijst gaar is, haal je de risotto van het vuur en roer de resterende 30 gr boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat 3-5 minuten rusten voor je het serveert.

    Video

    Risotto met eekhoorntjesbrood
    Risotto met eekhoorntjesbrood
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren