Boerenkool-bonensoep

    (29)

    Deze vullende, boerenkoolsoep met witte bonen en tomaat is makkelijk om te maken en snel klaar! In 30 minuten kun je aan tafel.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 475 ml kippenbouillon
    • 1 kleine tomaat, in blokjes
    • 200 gr fijngehakte boerenkool
    • 250 gr witte bonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui glazig in de hete boter, in 5 tot 10 minuten. Roer de bouillon en tomaat erdoor.
    2. Verhit de soep tot het bijna kookt, roer de boerenkool erdoor. Laat koken tot de boerenkool begint te slinken, 3 tot 5 minuten. Roer de bonen door de soep en laat koken tot het goed warm is, 2 tot 3 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (29)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren