Egyptische gehaktballetjes met prei

    (2)

    Breng de smaak van de wereldkeuken in je doordeweekse maaltijd met deze snelle en makkelijke Egyptische gehaktballetjes gemaakt met rundergehakt, prei en ei.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 gehaktballetjes

    • 900 gr prei, schoongemaakt en buitenste bladeren verwijderd
    • 450 gr rundergehakt
    • 100 gr paneermeel (of broodkruim)
    • 2 eieren
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 180 ml water, of zoveel als nodig
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Voeg prei toe en kook 5 minuten tot het zachter is. Laat uitlekken en afkoelen. Snij de prei fijn met een scherp mes of in de keukenmachine.
    2. Meng prei, rundergehakt, paneermeel en eieren in een grote kom. Bestrooi met zout en peper. Meng samen en vorm er balletjes van.
    3. Verhit olijfolie in een grote pan op medium vuur. Braad de gehaktballetjes rondom bruin aan in 5 tot 10 minuten. Voeg water, citroensap en boter toe, breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen tot het gehakt gaar is, 15 tot 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren