Chicken Pot Pie

    (453)
    1 uur 15 minuten

    Een heerlijk recept voor een ovenschotel van groenten met kip in een romige saus en een dakje van taartdeeg.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 680 gr kipfilet
    • 235 ml kippenbouillon
    • ½ theelepel zout
    • ¼ theelepel gemalen zwarte peper
    • 355 ml melk
    • 3 eetlepels boter
    • 1 ui, fijngehakt
    • 120 gr bleekselderij, fijngehakt
    • 40 gr bloem
    • 325 gr diepvries gemengde groenten, ontdooid
    • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
    • ½ theelepel gedroogde tijm
    • 1 groot vel deeg voor hartige taart
    • 1 egg, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng in een grote pan op medium vuur kipfilet, kippenbouilon, zout en peper. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat 30 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is.
    2. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Schenk de bouillon in een maatbeker. Laat staan en schep het vet eraf. Voeg voldoende melk toe tot je 600 ml hebt. Snij de kip in stukjes van 1 cm.
    3. Smelt boter in dezelfde pan op medium vuur. Voeg ui en selderij toe. Roerbak 3 minuten. Roer de bloem erdoor tot het goed gemengd is. Roer geleidelijk het bouillonmengsel toe. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot de saus dikker wordt en begint te koken. Voeg de kip, groenten, peterselie en tijm toe. Schenk het mengsel in een (ronde) ovenschaal van ongeveer 1,5 liter.
    4. Verwarm de oven voor op 200°C.
    5. Rol het deeg uit tot 2,5 cm groter dan de vorm van de ovenschaal op een bebloemd oppervlak. Snij sneetjes in het deeg zodat stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Leg het vel deeg over de vulling en over de rand van de ovenschaal. Rol met een deegroller over de rand en snij overtollig deeg weg. Knijp de randjes van het deeg samen. Rol het overtollige deeg opnieuw uit en steek hier vormpjes uit. Leg deze ter decoratie bovenop het deeg. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Laat 10 minuten afkoelen voor serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (453)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Ali
    van
    0

    Het was heerlijk! Had als groente chinese wokgroente (diepvries) en bleekselderij. Heb ook de bodem van bladerdeeg gemaakt, die eerst een poosje voorgebakken was in de oven. Goed gelukt, lekker knapperig!  -  05 feb 2017

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties