Glutenvrije chocoladetaart

    (892)
    1 uur 5 minuten

    Een rijke, intense chocoladetaart voor iedereen die dol is op chocolade, maar ook nog eens perfect voor als je geen gluten kunt verdragen, het is namelijk glutenvrij!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 120 ml water
    • 1/4 theelepel zout
    • 150 gr suiker
    • 500 gr pure chocolade
    • 225 gr boter
    • 6 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een ronde cakevorm van 25 cm in.
    2. Meng water, zout en suiker in een klein pannetje op medium vuur. Roer tot het volledig is opgelost en zet opzij.
    3. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Schenk de gesmolten chocolade in de kom van een elektrische mixer.
    4. Snij de boter in stukjes en smelt de boter in de warme chocolade, 1 stukje per keer. Schenk het hete suikerwater erbij en mix goed door. Mix een voor een de eieren erdoor.
    5. Schenk het beslag in de vorm. Zet deze vorm in een nog groter vorm en vul deze met kokend water tot halverwege de rand van de cakevorm.
    6. Bak de cake 45 minuten in het waterbad in de oven op 150°C. Het midden zal er dan nog nat uitzien. Voor het beste resultaat laat je de cake een nacht in de vorm in de koelkast staan. Dip de bodem van de vorm 10 sec in heet water om de cake er makkelijk uit te halen en draai om op een serveerschaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (892)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren