Boerenkoolsalade met bietjes

    (29)
    2 uur 20 minuten

    De zoete smaak van geroosterde bietjes past erg goed bij verse boerenkool, een perfecte salade als bijgerecht of lichte maaltijd.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 grote rode bieten
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 bosje (ong. 170 gr) verse boerenkool, fijngesneden
    • 75 gr gehakte cashewnoten
    • 40 gr gedroogde kersen
    • 20 gr rozijnen
    • 120 ml appelcider
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 1 eetlepel dijonmosterd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 theelepels appelciderazijn
    • 2 eetlepels olijfolie, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
    2. Snij de uiteinden van de bieten. Besprenkel de bieten met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg bieten op de bakplaat.
    3. Rooster de bieten 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de bieten om en rooster nog eens 30 minuten tot 1 uur tot de bieten gaar zijn. Laat helemaal afkoelen. Pel de schil van de bieten af en snij in blokjes van 2 cm. Meng de bieten met boerenkool, cashewnoten, kersen en rozijnen in een grote slakom.
    4. Klop appelcider, citroensap, dijonmosterd, knoflook en ciderazijn samen in een kom. Voeg geleidelijk 2 eetlepels olijfolie toe terwijl je blijft mixen met een garde, tot de dressing goed gemengd is. Schenk de dressing over de salade en schep goed om. Zet minstens 1 uur in de koelkast om de smaken te laten mengen.

    Suggestie:

    Je kunt vlak voor serveren nog wat verse geitenkaas toevoegen aan de slaade. Deze salade kun je ook nog goed de volgende dag eten, want de boerenkool houdt z'n stevigheid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (29)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren