Rice bowl met sla en pittige tofu

    (8)

    Deze rijstbowl maak je door rijst, sla, komkommer en tofu in laagjes in een kommetje te doen en dit alles wordt overgoten met een pittige saus voor een heerlijke Aziatisch-geinspireerde maaltijd!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 lente-uitjes
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
    • 1½ theelepel Koreaanse gemalen chilipeper, of naar smaak
    • 1 theelepel suiker
    • ½ theelepel geroosterde Aziatische sesamolie
    • 240 gr gestoomde Japanse rijst
    • ½ romaanse sla, in stukjes
    • ½ komkommer, geschild en in kleine stukjes
    • 340 gr tofu, in plakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng lente-ui, sojasaus, sesamzaadjes, chilipoeder, suiker en sesamolie samen in een kom tot het goed gemengd is.
    2. Doe rijst in en kom. Meng sla en komkommer en bedek hiermee de rijst. Rangschik de tofu op de sla. Schenk de sesamdressing over de tofu naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (8)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren